Tour de Pori 12.10.2019!

Mitä: Maastopyöräilyä metsäpoluilla, kallioilla, kivikoissa, sorateillä, neulaspoluilla. Kaikkea löytyy!
Missä: Lähtö Porin maauimalasta
Milloin: Lauantaina 12.10.2019 klo 10
Kenelle: Sopiva ryhmä kaikille lähtötasosta riippumatta
Hinta: 15 € sisältäen lounaan ennakkoon ilmoittautuneille, peseytymismahdollisuudet maauimalassa itselle ja pyörälle, ”raatoauto”palvelun välinerikkojen varalle sekä muistoksi upean Tour de Pori -tapahtumatarran. Lähtöpaikalla palvelee aamulla pienimuotoinen kahvio, josta voi ostaa kahvia, sämpylää tai suklaapatukkaa joko ennen reissua nautittavaksi tai evääksi mukaan. Ennakkoilmoittautuminen päättyy 10.10.

Tour de Pori 2019 kokoaa maastopyöräilyn ystävät jälleen yhteen lauantaina 12.10.2019. Tähän kaiken kansan tapahtumaan voi lähteä pilke silmäkulmassa maisemia ihaillen ja tai verenmaku suussa ja naama savessa omia rajojaan hakien. Tai sitten jotain siltä väliltä – oma ryhmä löytyy jokaiseen makuun.

Seuraa tapahtuman järjestelyjä ja viime hetken uutisia Facebook-ryhmässä > Tour de Pori 12.10.2019

Lue vinkit ja ohjeet osallistujille täältä >>

Valitse sopiva ryhmä ja ilmoittaudu mukaan nyt >>

Onnistunut ryhmävalinta takaa sinulle kivan päivän – ja päinvastoin. Jos valitset liian vaikean ryhmän, voi edessä olla varsinainen kärsimysten tie sekä itsellesi että muille. Epävarmoissa tapauksissa valitse mieluummin helpompi kuin vaikeampi ryhmä. Ketään ei jätetä metsään, mutta päivä onnistuu kaikkien kannalta paremmin, jos omat taidot ja valmiudet ovat ryhmän ja sen muiden jäsenten tasolla. Jokainen osallistuu tapahtumaan omalla vastuullaan.

Tutustu oheisiin ryhmäkuvauksiin, valitse omasi ja ilmoittaudu mukaan. Ryhmät täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä ja jokaisella ryhmällä on minimi- ja maksimikoko.

Rento retkiryhmä 
Teknisyys: Helppo
Vauhti: Hyvi rauhalline
Kesto: 4-5 h / ajoaika 4 h
Pituus: 45-55 km

Retkiryhmii o tänä vuan kaks, joist molemmat ajaa melkei samoi polkui – enste Paarnoorii, ja siit jatketaa Yyterii päi. Reittii o hiukka viime vuarest muutettu. Poluil o paris paikkaa vähä kivii, mutta mittää pitkää ja vaikeet teknist pätkää ei o tulos. Rento retkiryhmä ajelee Yyteri Huikee lähel ja pitää paussi Teboilil. Siit mennää Mäntyluaro tiä toistpualt takas Maikkalal. Teboilil o hyvä varat vähän rahaa, et voi kaffepaussil ostaa jotai. Muuto paussei pidetää tarpee tulle. Rento retkiryhmä sopii sul, josses ol viäl kauhee pal ajanu. Ajotuntei kertyy mut vauhti o nii rento, et siin pärjää kyl.

Pikkase pirempi retkiryhmä
Teknisyys: Helppo
Vauhti: Melko rauhalline
Kesto: n. 5 h / ajoaika n. 4,5 h
Pituus: n. 55 km

Retkiryhmii o tänä vuan kaks, ja molemmat ajaa melkei samoi polkui enste Paarnoorii ja siit jatketaa Yyterii päi. Poluil o paris paikkaa vähä kivii, mutta mittää pitkää ja vaikeet teknist pätkää ei ol tulos. Tää Pikkase pirempi retkiryhmä ajaa napsu reippaammi ja jatkaa vähä piremmäl. Funteerattii et kyl Tourilaisil o kiva näyttää Herraipäiväi kärjes oleva retkeilyreitti, jote käyrää siellä. Siin kohtaa voi luvat maisemie oleva kohrallas. Tämäki ryhmä menee Yyteri Teboilil kaffel, joten muutama euro o hyvä ottaa mukkaa. Paussei piretää sit muuto tarpee tulle ja omi eväi, et ot vähä jottai purtavaa mukkaa. Pikkase pirempi retkiryhmä soppii semmosil jokka tykkää helpost maastost, mut ovat tottuneet jo vähä pirempää lenkkii tekemää. Ko vauhti o rauhalline, ni kyl sitä jaksaa. Rohkeesti mukkaa vaa!

Länsi-Pori Letkee
Teknisyys: Ei oo kovi teknine
Vauhti: Rauhalline
Kesto: max. 4,5 h
Pituus: n. 40 km

Länsi-Pori poluil kulkeva reitti o pääosi helppoo polkuu, mut löytyy myös kivikoit ja puitte juurii mitä ny mettäs yleensänki on. Ei ehkä sovi iha ensimmäisii kertoi maastos pyöräleväl, ku on muutama mielenkiintone kohta. Reiti voi ajaa mil vaa maastopyöräl – riippuu toki omast mukavuude halust. Taukoi pidetää pari kolme. Yhdel taukopaikoist kahvibuffetti, joten varatkaa käteist rahaa.

RuosniemiEnduro
Teknisyys: Vaativa
Vauhti: Itest kii
Kesto: n. 5 h

Enduroryhmä lähtee liikkeel Pori maauimalalt ja ajaa siirtymä Ruosnieme laskettelukeskuksel, mis ajetaa Enduro-pätkii viereisel ”vuorel”. Tänä vuan ei siis ajet lenkkii, vaa keskitytää alamäkee suuntautuvii polkuihi, mitä laskettelukeskukse maastost löytyy. Omat eväät reppuu. Repuil löytyy yhteine säilytyspaikka ajosessio ajaks. Matkaa otetaa 20 kuskii.Pyärän toimii parhaite Jäykkäperäenduro tai täysjoustoenduro. Tää ryhmä ei sovi alotteleval maastopyäräilijäl. Haasteen ei ol matka vaa tiukat tekniset alamäet ja tunkkaamiset ylös lähtöpaikal.

Poljetaa Poris ja Ulvilas
Teknisyys: Keskivaikee
Vauhti: Rauhalline
Kesto: max 5 h
Pituus: max 45 km
Hauskuus: täys kymppi

Reitti tulee kulkemaa suurimma osa helpohkoi polkui. Toki matkal osuu muutama paikka, jois kuljettaja saa haastaa ittes ja pyärä. Mukaalähtijäl saa ol jo piänt kokemust maastopyöräilyst, jot tää reitti tuntuu lenki jälkeenki oikeel. Lenkil pärjää kaiketyyppisil maastopyäril. Suunnitteil o pitää kaks taukoo. Eka kaupal, jos o mahdollist tehd ostoksii ja jälkimmäine omil eväil. Reitti mukailee vuode 2016 suurt suosioo saanut Polkijan unelma -reittii. Ai nii, älkää pelästykö isoo maksimi-ilmottautumismäärää. Tee tullaa jakaa useempaa letkaa, jotka ajaa sama lenki. Vetäjil o fatbikei, täysjoustoi ja jäykkäperii, jote lenkil pärjää mil tahansa maastopyäräl.

Luvia parhaat polut
Teknisyys: Keskivaikea
Vauhti: ”Pappa”vauhti
Pituus: 80 km
Ajoaika: 5,5-6 tuntia + tauot

Täs ryhmäs pyritää etenemää tasast pappavauhtii vähil tauoil. Tää o vähä niinku riiselmersurpoppoo verrattun noihi tositramppaajii. Välill o kivoi kivikkojuurakoit mut paljo myäs nopeet neulasbaanaa ja kaikkee siit välilt. Vähä jourutaa asvalttibaanaaki tramppaamaa. Fläski tai molemmist päist niiaava fillari o passeli mut muilki saa ajjaa. Ensi ajetaa Paratiisimäe kaut Viasvere Surekalliol ja sielt ihkauut reittii Hakkiluatoo. Sit ollaaki Luvial ja plakkaris on vajjaa kolmekymppii. Sit me pyöritä Luvia poluil nii et moni ei tiä mist tullaa tai mihi ollaa menos. Mut ei hättää kyl me löyretää kaffitauol ST ykkösel. Sitä ennenki voiraa pittää yks pirempi paussi josai mis saa täyrennettyy vesiflaskat. Tän vuan o paljo uusii polkui, ja ajetaa myäs Koivukaritiä kaut. Siel o sanottu tän tapahtuma syntysanat marraskuisel kimppalenkil räntäsattees vuan 2003. Takas tullaa Niittumaa kaut ja jos ei oo kiirus ja porukka o viä friskei nii pyäritää vähä Niittymaa poluilki.

Kraveli – Santatiäryhmä
Teknisyys: helppo
Vauhti: reipas
Pituus: 140 km
Ajoaika 5-6 h

Kraveli o sorateide vallotust ympäri Satakuntaa. Reitti ei ol teknisesti vaativa, mut kohtuulline vauhti ja matka pituus tekee reitist pelkkää nautintoo. Samal osallistujat pääsee nauttii paikoist, joihi ei normaalilenkeil helposti eksy. Taukopaikkoi o ripoteltu reitil 70 km ja 110 km kohdal. Osallistujil o hyvä ol kokemust pidemmist lenkeist. Kalustoks soveltuu hyvi gravelpyärä, cyclo tai vaik jäykkäperäne maasturi.

Tosi trampaajat – Aktiiviajajat
Teknisyys: keskitasoa
Vauhti: Hyvin vaativa (huom. reitin pituus)
Pituus: n. 80 km
Ajoaika: n. 6 h

Sul, joka jaksat ajaa pitkähkö päivä vaihtelevaa polkuu. Ei älyttömä teknine, mut vaatii aikasempaa ajokokemust monelaisilt poluilt ja maastoilt. Täysjousto o erinomaine valinta, sellasel menee myäs vetäjät. Jäykkäperäsel tai läskil pitää ol ajanu reilusti, jos aikoo nauttii matkateost loppuu asti. Polkuosuuksie välis ajetaa joitai siirtymii, ja niil pidetää kohtalaist vauhtii. Taukoi pidetää tarpee mukaa Harjunpääs Helmeri Kyläkaupas ja Nakkilas, mut ne pidetää suhteellise lyhyin, et ryhmä ehtii ajamaa koko reiti suunnitellus ajas. Viime vuade reittii seurate ajetaa ensi Ruosnieme parhaat polut. Siit siirrytää Harjunpää ja Sunnieme kautta Krapistoo ja Selkäkankaal. Lopult ollaa Nakkilas, ylitetää Kokemäenjoki ja 2-tie. Matka jatkuu kohti Maikkalaa Tervas- ja Rajamäe kaut.

ILMOITTAUTUMINEN ON AUKI – VARMISTA PAIKKASI JA ILMOITTAUDU NYT >>