Porin alueen kuntolenkit

Vuoden 2024 matalan kynnyksen kuntolenkit joka keskiviikko 8.5.- 14.8.2024. Lähtö klo 18:00.

Kaikkien lenkkien lähtöpaikkana on Fillarikauppa Cycli Pori, Eteläväylä 10, 28610 PORI.

Säävaraus: ukkosella ja/tai rankkasateessa ei ajeta turvallisuussyistä.

Porin Tarmo ja Koiviston Isku järjestävät kesän aikana matalan kynnyksen kuntolenkkejä jotka on tarkoitettu nimenomaan maantiepyöräilyn vasta-alkajille ja niille jotka kaipaavat harjoitusta ryhmässä ajamiseen esimerkiksi kuntoajoja varten.

Kuntolenkkien pituus vaihtelee 40-60 km välillä, loppukesästä myös 70+ km. Lenkeillä on vain yksi nopeusryhmä joka ajaa 25 +/- 2 km/h riippuen reitistä ja olosuhteista sekä ajajien kuntotasosta.  Lenkit ajetaan ryhmässä tasaisella nopeudella vaihtaen vetovuoroja ajajien kuntotason mukaan. Kokeneemmat ajajat toimivat ryhmän kapteeneina valvoen vauhdinpitoa ja neuvoen ensikertalaisia. 

Ajajia kehoitetaan noudattamaan sovittuja nopeuksia ja alla olevia periaateita. 

Lenkeillä ajetaan lähtökohtaisesti ”ketään ei jätetä” -periaatteella, jolloin tarvittaessa hidastetaan vauhtia tai pidetään taukoja, jotta kaikki pysyvät vauhdissa. Tarvittaessa voidaan jakaantua kahteen nopeusryhmään.  Jos koet vauhdin itsellesi liian rasittavaksi, tai olet tauon tarpeessa, ilmoita siitä rohkeasti ääneen. Jos ajat jonon perällä, tarkkaile muita ajajia ympärilläsi ja ilmoita jos joku on tippumassa kyydistä. Jos aiot tarkoituksella erkaantua ryhmästä, ilmoita siitä etukäteen ryhmässä olijoille.

Kuntolenkit ajetaan osallistujien omalla vastuulla. Tarkista vakuutusturvasi kattavuus ennen lenkeille lähtöä. Lenkeille ei ole osallistumismaksua eikä velvollisuutta olla minkään pyöräilyseuran jäsen. Seuraan liittymistä tosin suositellaan.

Kaikilla lenkillä osallistujilla oletetaan olevan mukana seuraavat varusteet:

  • Kunnossa oleva pyörä. Älä esimerkiksi tule yhteislenkille loppuun ajetuilla renkailla tai pyörällä, jonka jarrulaitteisto toimii heikosti.
  • Ylimääräinen sisäkumi, pumppu ja renkaan vaihtoon tarvittavat työkalut
  • Kypärä ja ajolasit
  • Säänmukainen vaatetus
  • Juotavaa, olosuhteiden mukaan 1-3 pullollista joista yksi runkotelineessä tai juomareppu
  • Evästä (esim. banaani, energiapatukka tai geelejä)

Ennen kuin tulet lenkille, tutustu myös seuraaviin HePo:n hyviin ohjeisiin:

Kaikki reitit löytyvät osoitteesta: >>Porin kuntolenkit