Tarmo triathlon 2022 osallistujaohje

Saapuminen
Osoitteeksi voi navigaattoriin laittaa Finpyyntie 1, 29600 Noormarkku.

Kilpailukeskuksen parkkipaikat ovat rajalliset. Mikäli alueelle ei enää mahdu, auton voi viedä keskustan alueella oleville parkkipaikoille. Kävelymatka kisapaikalle on n. 400 metriä.

Saavuthan ajoissa kilpailupaikalle. Kilpailun startti on klo 13. Ensikertalaisten olisi hyvä olla paikalla klo 10.30-11.00.

Ennen kilpailua

  1. Kilpailutoimisto löytyy urheilukentän katsomosta, jossa ilmoittaudut ja noudat järjestäjän antamat tarvikkeet: uimalakin, kilpailunumeron ja kilpailupussin. Järjestäjä piirtää numeron kilpailijan käsivarsiin. Kilpailupussi pitää viedä T1 eli uinti-pyörä -vaihtoon! Kilpailija pakkaa pussiin uinnin jälkeen kaikki uintitarvikkeet. Tarvikkeet on näin mahdollista tuoda järjestäjän toimesta urheilukentälle.
  2. Ilmoittautumisen jälkeen vie juoksun tavarat urheilukentälle järjestettyyn paikkaan. Voit valita oman paikkasi. Valmistele paikkasi.
  3. Vie pyörä Snällintielle. Muista ottaa pussi mukaan! Pääset Snällin-sillalle seuraamalla juoksun kylttejä ja sitten kääntymällä vasemmalle Snällintielle. Matkaa noin 800m. Pyörille on merkitty paikka. Jalalliset pyörät jätetään jalalle telineen päähän viimeiseksi. Tutustu samalla pyöräosuudella ajettavaan alikulkuun. Jätä kilpailupussi pyörälle! Jos unohdit pussin, pyydä järjestäjälltä vaihtopaikalla uusi! Mikäli kilpailet ilman märkäpukua, jätä numero pyörälle.
  4. Käy tutustumassa uinnin nousuun. Alue on “sumputettu”, jotta uintien väliaikojen ottaminen on mahdollista.
  5. Palaa takaisin kilpailukeskukseen, ja käy vielä tutustumassa pyöräilyn päättymiskohtaan kivirakennuksen takana. Valmistaudu klo 12.30 pidettävään kilpailuinfoon. Kilpailu starttaa vedestä laiturin tasalta klo 13. Jokamiesluokan uimarit viedään omalle lähtöpaikalle heti infon jälkeen.

Pukukopit ovat rannassa kilpailijoiden käytössä. Kilpailun järjestestäjällä ei ole tarjota lukollisia kaappeja säilytystä varten. Auton avaimet voi jättää kilpailutoimistoon.

Uinti
Numeron saa laittaa märkäpuvun alle.

Lähtö on syvästä vedestä laiturin tasalta. Hakeudu oman tasosi mukaiseen paikkaan. Nopeat uimarit eteen oikealla ja hitaimmat vasemmalle taakse.

Noudata uinnissä hyviä triathlontapoja. Hädän sattuessa autetaan kaveria tai hoidetaan hänelle apua.

Uintia seuraavista veneistä voi ottaa tukea, mutta kyytiin nostaminen/nousu keskeyttää kilpailun. Paniikin iskiessä käänny selällesi ja nosta käsi ilmaan. Kisa ei vielä keskeydy tämän vuoksi.

Nouse rantaan ja anna lakki järjestäjälle pyydetyssä kohdassa. Se on “ajanottotagisi”.

Hakeudu pyörälle ja pakkaa uinnissa käyttämäsi tavarat annettuun muovipussiin. Laita kilpailunumero selän puolelle.

Pyöräily 
Pyörälle noustaan merkityltä lankulta, joka on noin 10 metriä vaihtopaikalta. Pyöräily kääntyy Snällintieltä tiukasti oikealle kevyenliikenteenväylälle ja valtatien ali. Tämän jälkeen siirrytään autotielle ja käännytään liikenneympyrästä  3. oikealle kohti Kullaata/Laviaa. Noin 7km jälkeen jatketaan tietä suoraan kohti Laviaa.. Kääntö noin 11km kohdalla hyvin merkityllä ja näkyvällä paikalla, jossa on toimitsijoita. Palaa samaa reittiä takaisin. Pyöräily päättyy kuitenkin jo linja-autopysäkin kohdalla heti sillan jälkeen, josta pyörä talutetaan vanhan kivirakennuksen ohi urheilukentälle. Vesisateen sattuessa portaat ovat liukkaat. Pyörä jätetään kyljelleen omalle paikalle. Pyöräilykypärän soljen saa avata vasta vaihtopaikalla T2, kun ote pyörästä on irrotettu.

Juoksu
Käännä kilpailunumero eteen.

Juoksu jatkuu vaihtopaikan läpi kohti huoltorakennusta ja sen vasenta kulmaa. Nurmea pitkin juostaan keyenliikenteeväylälle ja käännytään vasemmalle kohti alikulkua. Juostaan suoraan tietä pitkin noin 2,4 km, jonka jälkeen käännytään takaisin samaa reittiä,  mutta jatketaan vielä vajaa kierros urheilukenttää ja maaliin. Noudata oikeanpuoleista liikennettä. Varo autoja risteyksissä!

Sauna
Sauna on lämmin kilpailun jälkeen. Pukuhuoneet ovat erilliset, mutta löyly- ja pesuhuone on yhteinen. Kunnioita kanssakilpailijoita käyttämällä uima-tai kilpailuasua.

Palkintojen jako
Kolme parasta palkitaan sarjoissa U19 P/T, M/N-yleinen, M/N 40 ja 50.

Kunto- ja jokamiesluokan triathlonisteille palkinnot arvotaan.

Ajankohta ilmoitetaan kilpailun jälkeen, kun tulokset ovat selvillä.