Meri-Porin YHtenäiskoulun Pyöräsankarit teemapäivässä mukana

Meri-Porin Yhtenäiskoulussa järjestettiin keskiviikkona 11.5 teemapäivä Pyöräsankarit. Koululiikuntaliiton sponsoroimassa tapahtumassa oli tarkoitus esitellä pyöräilyn eri muotoja lapsille. Tavoitteena saada yhä useampi lapsi pyöräilemään kouluun ja harrastaa pyöräillä myös koulussa välitunneilla rajatuilla alueilla opettajien valvonnan alla.

Olimme innolla lähdössä mukaan Porin Tarmosta kannustamaan lapsia pyöräilemään ja omaksumaan liikunnallista ja terveellistä elämäntapaa Suvi Hatanpään ollessa meihin yhteydessä ja kysyessä jos osallistuisimme päivään. Kokosimmekin Porin Tarmosta vapaaehtoisryhmän ja saavuimme paikalle sateisena aamuna tarmokkaina. Päivän ideana yhdessä muiden toimijoiden kanssa oli luoda koulun pihapiirin erilaisia pyöräilyaiheisia rasteja, joissa lapset pääsivät tutustumaan pyöräilyyn sen eri muodoissa. Mm. Satasirkus oli paikalla yksipyöräisillä, TVO pyöräilyn tehot -kisan muodossa sekä biketaxeja kyyditsemään lapsia ja sähköpyöriä kokeiluun.

Porin Tarmon panoksena loimme lapsille ja nuorille maastoradan, jossa kukin pääsi kokeilemaan taitojaan ja tutustumaan maastopyöräilyyn. Kaikille kokeilijoille haluttiin jättää kokemuksesta hyvä maku suuhun, maalissa radan suorittajia nimittäin odotti makea palkinto Fazerin sinisen muodossa. Tämän lisäksi esittelimme maantiepyöräilyä nuorille, oman seuramme poika Sebastian Kuusisto saapui paikalle maantiepyörän ja varusteiden kanssa. Onni Männistö saapui myös paikalle esittelemään BMX eli temppupyöräilyn saloja ja varusteita. Porin Tarmon toiminnan koordinoinut Joonas Ylikahri houkutteli innokkaita lapsia Jyrki Lepistön, ratamestarin, johdolla maastoradallemme. Antonin, Jyrkin pahaa aavistamattoman harjoittelijan, ja Tarja Kapiasen apu olivat myös korvaamattomia hauskan päivän järjestyksessä.

Päivän vilinän alkaessa lasten ja nuorten juostessa rastilta toiselle innoissaan kävi pian selväksi, että maastorata oli ykköshoukuttimemme ja makoisa palkinto siitä. Lajista innostuneille voimme kertoa tarkemmin sitten myöhemmin pyöräilyn eri muodoista. Onni ja Sebastian tulivat Jyrkin ja Joonaksen avuksi ajamaan rataa ja innostamaan ja auttamaan nuoria sillä. Taittuu se maastorata BMX ja maantie pyörälläkin kun taitoa ja intoa riittää! Onni oli radalla niin taitava, että Jyrkikinkin oli taivuttava kalusto ylivoimasta huolimatta. Oli myös mukava huomata, kuinka monia nuoriakin, 8-9-luokkalaisia, saimme radalle houkuteltua kokeilemaan lajia ja lasten hymyt ajon jälkeen tekivät vaivasta sen arvoista. Saimmepa jopa eräänkin nuoren kokeilemaan pyöräilyä ensi kerran elämässään. Sateinen ammu taittui myös onnekkasti nopeasti päivän auringon paisteeseen. Päivän aikana saimme pisteellemme lähes 150 innokasta kokeilijaa. Valtavat kiitokset tästä menevät myös Porin kaupungin pisteelle omamme vierestä. He toivat lasten kokeiluun fatbikeja, joilla oli hyvä omien lainapyöriemme lisäksi saada mahdollisimman kokeilemaan maastopyöräilyn iloja oikealla kalustolla. Yhteistyömme olikin oikein hedelmällistä leikkisän herjan lennellessä. Mikset sinäkin kokeilisi maastopyöräilyä fatbikellä. Porin kirjastosta niitä saat lainaksi kirjastokortilla jopa viikoksi.

Vapaaehtoistemme lisäksi isot kiitokset menevät Suville, joka tapahtuman organisoi ja Koululiikuntaliitolle, jonka omistautunutta ja taitavaa työskentelyä sekä iloista ja osaavaa asennetta oli ilo seurata. Toivottavasti tämä tapahtuma muodostuu koulussa tavaksi ja Porin Tarmo on varmasti apuna sen toteutuksessa jatkossakin!

Tutustu päivän tunnelmiin ja kuviin alla olevasta linkistä!

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.5191743674218103&type=3

Jätä kommentti

Tietosuojavarmistus * Aikakatkaisu.