#periksienanna -hyväntekeväisyyspyöräily

vauhkisNyt järjestetään Porissa tiistaina 10.5.2016 #periksienanna -hyväntekeväisyyspyöräily. Startti on klo 18.

Lisätietoja tapahtumasta ja muusta:
http://www.fincycling.com/?page_id=976#ilmo

Marko “Vauhkis” Vauhkonen oli tiiviisti tekemisissä kilpapyöräilyn kanssa syntymästään lähtien. Ensin isän mukana, sitten itse kilpaillen ja valmentaen. Tällä vuosituhannella Vauhkis teki kaikkensa, että Suomeen vielä joku päivä saadaan kansainväliset mitat täyttävä moderni sisävelodromi. Vuonna 2013 hän perusti muiden entisten huippukilpapyöräilijöiden kanssa nuoria toivoja varten Fincycling ry:n, jolle hän hankki sponsoreita ja jonka joukkueenjohtajana ansiokkaasti toimi. Nyt nuoret suomalaiset kilpapyöräilijät ovat kiertäneet kahden viime vuoden ajan kansainvälisissä kilpailuissa Fincyclingin kanssa.

Lokakuussa 2014 Vauhkiksen elämään astui akuutti leukemia. Hän totesi ettei aio antaa periksi ja niin #periksienanna muodostui hänelle vahvaksi motoksi ja lähes jokapäiväiseksi sometägiksi. Hänelle tehtiin keväällä kantasolusiirto, josta toipuminen alkoi ennätysajassa. Elokuun alussa leukemia kuitenkin voitti tahdon, moton ja lääketieteen.

Rakkaus ja intohimo kilpapyöräilyyn eli Vauhkisessa vahvana aina loppuun asti ja vähän ylikin. Kuvaavaa oli, että samaan aikaan hänen viimeisen elinviikkonsa aikana elokuussa 2015 Virossa pyöräiltiin EM-mestaruuskilpailut ja kilpailuun osallistui muun joukkueen mukana neljä nuorta Fincycling-pyöräilijää. Marko tiesi, että elinpäiviä on vain hyppysellinen jäljellä. Markon vahva toive oli, ettei missään tilanteessa tieto hänen tilastaan saa kantautua nuorten korviin ennen kisoja. Nuorten on saatava valmistautua kauden pääkilpailuihin rauhassa. Tämä toive myös toteutui ja Marko oli jo nukkunut pois kun tieto julkistettiin.

Yksi viimeisistä Markon toiveista oli Vauhkisen Muistoajojen järjestäminen ja hyväntekeväisyystapahtuma leukemiatutkimuksen ja nuorten kilpapyöräilijöiden hyväksi.

Osallistumismaksu tapahtumiin ovat minimissään 30€ tai kunkin osallistuvan henkilön tai yrityksen haluama summa.
Tapahtumasta saaduista osallistumismaksuista 50% lahjoitetaan leukemiatutkimukselle ja 50% käytetään Suomalaisen nuorten kilpapyöräilyn kehittämiseen ja tukemiseen.

Kaikki osallistumismaksun ennakkoon maksaneet ja ilmoittautuneet (http://www.fincycling.com/?page_id=976#ilmo) saavat #periksienanna t-paidan.

Unelmien liikuntapäivä

Ajo järjestetään Unelmien liikuntapäivä- kampanjan yhteydessä Porin torilla klo 16-18. Tapahtumassa on paljon myös muuta pyöräily- ja liikunta-aiheista tapahtumaa, kuten lasten polkupyöräily taitorataa yms.

Tapahtuma on muuten maksuton, ainoastaan #periksienanna – hyväntekeväisyyspyöräilyyn osallistuminen on suositeltavaa maksaa ja ilmoittautua ennakkoon.

Kuvia vuoden 2015 #periksienanna -tapahtumasta:

Yhteiskuva Vauhkiksen muistoajoista
Yhteiskuva Vauhkiksen muistoajoista
Tapahtuman nuorin osallistuja
Tapahtuman nuorin osallistuja

Jätä kommentti

Tietosuojavarmistus * Aikakatkaisu.