Teksti ja kuvat: Kai Heinonen, Porin Tarmo.

TC2016-Japola-Heinonen-web

Tarmolaisten historiallinen ensimmäinen Turku Challenge (13-14.8.2016) alkoi lauantaina sprinttilähdöillä naisvoimin.

TC2016-Liinu-Kanerva-web

Junior-lähdössä N13 Liina Kanerva sijoittui hienosti kuudenneksi ajalla 22:44 vain kaksi minuuttia voittajan perässä.

TC2016-Japola-bodium-web

Anna-Maria Jäpölä oli naisten kaikki sarjat mukaan lukien kolmas ajalla 1:19:41 ja pääsi hienon kisan jälkeen kiipeämään bodiumille. Anna-Maria oli yleisen sarjan ykkönen.

TC2016-Riitta-Heinonen-web

Riitta Heinonen voitti N45-sarjan ja oli hienosti kokonaiskilpailun kahdeksanneksi nopein ajalla 1:25:29.

Puolimatkan kisaan päästiin starttaamaan yön sateiden jälkeen ihanteellisissa olosuhteissa täysin tyynessä ja virtaamattomassa Aurajoessa. Jarno Stenroos nousi vedestä hyvällä ajalla 25,32 ei-ammattilaisten 2. nopeimpana. Seuraavana tarmolaisista nousi vedestä Perttu Taulu ajalla 35,14. Jarno ja Perttu olivat sarjassa M30-34. Antti Eskelinen (M25-29) tuli ensimmäiseen vaihtoon lähes samanaikaisesti Pertun kanssa ajalla 35,23.

Neljäntenä vedestä raivosi ylös Jarmo ”Jape” Kuusisto huimalla 32,56 ennätysajallaan. Kesällä seurakaverien kanssa tehdyt yhteisharjoitukset olivat selvästi tehneet uinnille huiman tuloskohennuksen.

TC2016-Henna-Majuri-web

Naisten F25-29 -sarjassa Henna Majuri piti alusta saakka hyvää vauhtia uintiajalla 35,36 ollen tässä vaiheessa sarjansa kolmosena. Jarmo Salo ui M50-54 -sarjassa ajan 39,15.

TC2016-Antti-Eskelinen-web
Pyöräilyyn sade oli tehnyt ikävän liukkausmomentin, jonka uhriksi joutui tarmolaisista Antti rautatieristeyksessä, mutta jäätävällä sisulla veti vertavuotana seuraavat neljä tuntia maaliin.

Pyöräilyosuudella Jape jatkoi samalla raivolla kuin uinnissa ja kellotti tarmolaisten nopeimman pyöräilyajan 2.22,14 keskarilla 38,26 km/h. Tarkka matka oli 90,7 km. Tässä vaiheessa Jape oli sarjansa kakkossijalla.

Reilu 10 min Japea ennen T2-vaihtoon tuli Jarno fillariajalla 2.24,08 (37,76 km/h).

Henna tuli pyöräilystä kärkipaikalla vaihtoon (2.41,45).

TC2016-Jarno-Stenroos-web

Jarno onnistui juoksuosuudella nostamaan itsensä hienosti 3. sijalle, mutta joutui lopussa taipumaan sijalle 5, joka sekin mainio loppuajalla 4.27,24.

TC2016-Kuusisto-Taulu-web

Sarjansa kakkosena juoksuun lähtenyt Jape totesi isojen reisilihaksiensa pyytäneen happea enemmän kuin Aurajoen rantailma tarjosi ja joutui kovan taistelun jälkeen taipumaan sijalle 5 mainiolla loppuajalla 4.45,59. Maaliin yhdessä Japen kanssa tuli loistavan juoksun tehnyt Perttu (1.36,34) loppuajalla 4.50,49. Perttu lähti uintiosuudelle ennen Japea ja oli maaliin tullessaan sarjansa 10.

Henna saapui maaliin sarjansa voittajana ajalla 5.10,06 kovan suorituksen jälkeen.

Antti saapui maaliin ajalla 4.53,18 ollen sarjansa 5.

TC2016-Jarno-Salo-web

Jarmo Salo veti kisan hienosti läpi M50-54 –sarjassa ajalla 5.27,11 ollen sarjansa 10.