Tour de Pori jälleen 13.10.2018!

Mitä: Maastopyöräilyä metsäpoluilla, kallioilla, kivikoissa, sorateillä, neulaspoluilla. Kaikkea löytyy!
Missä: Lähtö Porin maauimalasta
Milloin: Lauantaina 13.10.2018 klo 10
Kenelle: Sopiva ryhmä kaikille lähtötasosta riippumatta
Hinta: 15 € sisältäen lounaan ennakkoon ilmoittautuneille, peseytymismahdollisuudet maauimalassa itselle ja pyörälle, ”raatoauto”palvelun välinerikkojen varalle sekä muistoksi upean Tour de Pori -tapahtumatarran.

Legendaarinen Tour de Pori 2018 kokoaa maastopyöräilyn ystävät jälleen yhteen lauantaina 13.10.2018. Tähän kaiken kansan tapahtumaan voi lähteä pilke silmäkulmassa maisemia ihaillen ja tai verenmaku suussa ja naama savessa omia rajojaan hakien. Tai sitten jotain siltä väliltä – oma ryhmä löytyy jokaiseen makuun.

Seuraa tapahtuman järjestelyjä ja viime hetken uutisia Facebook-ryhmässä > Tour de Pori 13.10.2018

Valitse oikea ryhmä ja ilmoittaudu mukaan!

Onnistunut ryhmävalinta takaa sinulle kivan päivän – ja päinvastoin. Jos valitset liian vaikean ryhmän, voi edessä olla varsinainen kärsimysten tie sekä itsellesi että muille. Epävarmoissa tapauksissa valitse mieluummin helpompi kuin vaikeampi ryhmä. Ketään ei jätetä metsään, mutta päivä onnistuu kaikkien kannalta paremmin, jos omat taidot ja valmiudet ovat ryhmän ja sen muiden jäsenten tasolla. Jokainen osallistuu tapahtumaan omalla vastuullaan.

Tutustu oheisiin ryhmäkuvauksiin, valitse omasi ja ilmoittaudu mukaan. Ryhmät täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä ja jokaisella ryhmällä on maksimikoko.

Varmista paikkasi ilmoittautumalla saman tien täällä >>

Lunki retkiryhmä 
Teknisyys: Helppo
Vauhti: Hyvin rauhallinen
Kesto: 4-5 h / ajoaika 4 h
Pituus: 50 km
Retki kulkee suurimmaksi osaksi sorateitä ja neulaspolkuja Preiviikin ja Paarnoorin kautta Yyterin suuntaan samantyyppistä reittiä kuin kahtena aiempana vuonna. Poluilla on paikoitellen kiviä, mutta mitään pitkää tai erityisen vaikeaakaan teknistä kohtaa ei ole edessä. Omakustanteinen tauko Yyterin Teboililla ja muutenkin hengähdys- sekä tankkaustaukoja tarpeen mukaan. Tarvittaessa porukka voidaan jakaa kahteen ryhmään.

 

Länsi-Pori letkee
Teknisyys: Helppo
Vauhti: Rauhalline
Kesto: max 4,5 h
Pituus: max 40 km
Länsi-Pori poluil kulkeva reitti o pääosi helppoo polkuu. Tähä ryhmää voi osallistuu hiuka pienemmälläki maastopyöräilykokemuksel. Olis tietty hyvä, et jaksaa polkee koko matka. Reiti voi ajaa mil vaa maastopyöräl. Taukoi pidetää pari kolme. Yhdel taukopaikoist kahvibuffetti, maksu käteisel. Reitti o melkei sama, ku 2017 Letkee. Jos osallistujii tulee paljo, ni ryhmä jaetaa kahtee.

 

Hiuka teknine – Enskaryhmä
Teknisyys: Vaativa, paikoin erittäin vaativa
Vauhti: Ei-niin-vaativa
Pituus: 40 km
Kesto: 5 h / ajoaika 4,5 h
Ei paskempi lenkki (suomeksi tosi hyvä), joka tunnetaan myös nimellä slow enska. Ajetaan Porin pohjoispuolen teknisimmät kivikot ja juurakot. Reitti kulkee monen Porin hienon kallion kautta, joita ei montaa tällä seudulla ole. Vauhti rauhallinen, jotta voidaan keskittyä teknisten kohtien haasteisiin vielä hyvällä sykkeellä. Mukaan lähtevällä pitää olla kokemusta maastoajosta aloittelijaa enemmän. Kaluston tulisi olla normaalia kovempaa rymistelyä kestävää. Hyvällä trail pyörällä tai fatbikella pärjää.Omakustanteinen tauko Helmerin kyläkaupalla. Jos porukkaa on paljon, niin ajetaan kahdessa ryhmässä.

 

Poljetaa Poris ja Ulvilas
Teknisyys: Helpohko
Vauhti: Rauhalline
Kesto: max 5 h
Pituus: max 45 km
Hauskuus: täys kymppi
Reitti tulee kulkemaa suurimma osa helpohkoi polkui. Toki matkal osuu muutama paikka jos kuljettaja saa haastaa ittensä ja pyärä. Mukaa lähtijäl saa ol jo piänt kokemust maastopyöräilyst, jotta tämä reitti tuntuu lenki jälkeenki oikeel. Vetäjil o Fatbiket, mut pärjää täl lenkil muillaki maastopyäril. Suunnitteil o kaks taukoo. Eka omatoimi ja jälkimmäine kaupa pihal, jos mahdollist tehd ostoksii. Reitti mukailee vuode 2016 suurta suosioo saanutta PolkijanUnelma reittii. Ai nii, Älkää pelästykö isoo max. ilmottautumismäärää. Tee tullaa jakaa kahtii, mut ei niinku fyysisesti. Ajetaa vaa kahdes letkas sama lenkki.

 

TDP Klassikkoplutoona – Paluu alkuvuosiin
Teknisyys: Keskivaikea
Vauhti: Pappavauhti
Pituus: 80 km
Ajoaika: 6 tuntia + tauot
Reitti on 2. Tour de Porin reitin kopio, mutta Krapisto-Harjunpää-Hyvelä-Toukari-Jokiranta on jätetty lopusta pois. Kahvitauko Luvian St1:llä.
Reitti menee Paratiisinmäen ja Pietniemen kautta Mooskeriin, josta jatketaan Sudenkalliolle ja Viasveden hiekkateitä ajetaan Hakkiluotoon ja Rajakallion sekä Knapernummen kautta ajetaan Luvian ST1:lle. Matka jatkuu vt8:n itäpuolitse Röyskänkallioiden ohi Isosuontien kautta Toiveen majalle Lattomerelle. Lopuksi ajetaan Massille ja loppumatka vt2:n reunaa ja lentokentän ohi Maikkalaan.
Sudenkalliolla pidetään ensimmäinen evästauko, Luvialla ST1:llä kahvitauko ja Toiveen majan luona myös pidempi evästauko.

 

Kraveli – Santatiäryhmä
Teknisyys: helppo
Vauhti: reipas
Pituus: 140 km
Ajoaika 5-6 h
Tänä vuonna uutena ryhmänä Kraveli eli sorateiden valloitusta ympäri satakuntaa. Reitti ei ole teknisesti vaativa, mutta kohtuullinen vauhti ja matkan pituus tekevät reitistä pelkkää nautintoa sekä samalla osallistujat pääsevät nauttimaan paikoista, joihin ei normaalilenkeillä helposti eksy. Taukopaikkoja ripoteltu reitille 70km ja 110km kohdalle. Osallistujilla hyvä olla kokemusta pidemmistä lenkeistä. Kalustoksi soveltuu hyvin gravelpyörä, cyclo tai vaikkapa jäykkäperäinen maasturi.

 

Tosi trampaajat – Aktiiviajajat
Teknisyys: keskitasoa
Vauhti: Hyvin vaativa (huom. reitin pituus)
Pituus: n. 80 km
Ajoaika: n. 6 h
Sinulle, joka jaksat ajaa pitkähkön päivän vaihtelevaa polkua. Ei älyttömän tekninen, mutta vaatii aikaisempaa ajokokemusta monenlaisilta poluilta ja maastoilta. Täysjousto on erinomainen valinta, sellaisella menevät myös vetäjät. Jäykkäperäisellä tai läskillä pitää olla ajanut reilusti, jos aikoo nauttia matkanteosta loppuun asti. Polkuosuuksien välissä ajetaan joitain siirtymiä, ja niillä pidetään kohtalaista vauhtia. Taukoja pidetään tarpeen mukaan Harjunpäässä Helmerissä ja Nakkilassa, mutta ne pidetään suhteellisen lyhyinä, jotta ryhmä ehtii ajamaan koko reitin suunnitellussa ajassa. Viime vuoden reittiä seuraten ajamme ensin Ruosniemen parhaat polut. Siitä siirrytään Harjunpään ja Sunniemen kautta Krapistoon ja Selkäkankaalle. Lopulta ollaan Nakkilassa ja ylitetään Kokemäenjoki ja 2-tie. Matka jatkuu kohti Maikkalaa Tervas- ja Rajamäen kautta.
Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu täällä >>