Suomeen uusi naispyöräilyjoukkue Lotta Henttalan johdolla

Lotta Henttala on perustanut Porin Tarmo ry:n alle uuden joukkueen, joka on Suomen ensimmäinen naispyöräilijöiden kansainvälistää uraa systemaattisesti tukeva tiimi. Henttala Development Team -nimellä kulkeva joukkue debytoi kansallisissa kilpailuissa kaudella 2021, ja tulevaisuudessa tarkoituksena olisi kilpailla myöskin ulkomailla. Tiimin toisena perustajana toimii Lotta Henttalan lisäksi Ida Sten.

Henttala Development Team:in tavoitteena on jalkauttaa Lotta Henttalan usean vuoden ammattilaisuran aikana keräämä kokemus, osaaminen sekä verkostot mahdollistamaan uusien tulevaisuuden lupausten matkaa kohti ammattilaisuraa. Suomesta on toistaiseksi puuttunut systemaattisesti naispyöräilijöiden uraa kehittävä alusta, ja tavoitteenamme on luoda tiimi, joka pystyy tarjoamaan vaadittavat kehitysmahdollisuudet, kilpailut sekä tukiverkoston, jotta myös tulevaisuudessa suomalaiset naiset kilpailevat maantiepyöräilyssä kovimmalla tasolla kansainvälisesti.

Toivon, että olisin nuorten tukena ja pystyisin auttamaan ongelmatilanteissa, koska itsekin olisin kaivannut useissa tilanteissa apua joltakin, jolla on kokemusta yksin ulkomaille ajamaan lähtemisestä suomalaisena.

Lotta Henttala

Lotta Henttala on Noormakusta kotoisin oleva maantiepyöräilijä, joka ensimmäisenä suomalaisena on saavuttanut aikuisten sarjan MM-mitalin maantiepyöräilystä. Lotta on kilpaillut ulkomailla vuodesta 2008, ja ajanut ammattilaisena vuodesta 2014 saavuttaen yhteensä 42 podium-paikkaa ja lukuisia suomenmestaruustitteleitä. Tällä hetkellä Lotta ajaa saksalaisessa WNT-Rotor Pro Cycling -tiimissä.

Kaudella 2021 Henttala Development Team:iä edustaa N-Elitessä Lotta Henttala ja Ida Sten, U23-sarjassa Aino Hämäläinen, U19-sarjassa Anniina Ahtosalo sekä U15-sarjassa Elisabet Kapanen. Joukkueenjohtajana toimii Terhi Martikainen.