Mutkien kautta hyvään tulokseen

Sariitta Pihlajaviita-Gugel

UCIn Gran Fondo maailmanmestaruuskisat käytiin Italian Trentossa 15.-18.9.2022. Minä starttasin Porin Tarmolaisena Suomen väreissä naisten 50-54 sarjassa aika-ajossa torstaina. Keskiviikon vapaaehtoisessa pyörän mittauksessa minun Cervelo ei mennyt läpi, vaikka olen startannut samalla pyörällä Suomen mestaruuskisoissa jo kahtena vuonna. Keskiviikkoiltapäivä meni pyöräliikettä metsästäessä, jotta saatiin ohjainkannatin lyhemmäksi.

Torstaina 2 min. ennen starttia minut otettiin sivuun ja kerrottiin, että Suomen Pyöräilyn vuosilisenssi ei ole  UCI:n  rekisterissä. Melkein missasin lähtöni, mutta sain luvan startata, kunhan huolehdin voimassaolevasta lisenssistä ajon jälkeen. Keskittyminen vähän hävisi!!! 

Torstai-iltapäivä meni kadonneen lisenssin selvittelyssä. Mailien ja puhelujen jälkeen asia selvisi, että ilmoitus UCI:n rekisteriin Suomisportissa ei ollut mennyt läpi. Kiitos Heinille ja Mikalle Suomen Pyöräilyliitosta, että asia saatiin kuntoon.  

Tuloksena 19,6 km:n matkalta, jossa oli 14 liikenneympyrää ja muutamia muita kurveja, 10. sija 27 lähtijän joukosta (muuten sarjassa N50-54 oli eniten startteja naisten sarjoissa) tuloksella 31:07.70 (keskinopeus 37,78 km/h); häviten voittajalle 2:19 min.

Organisaation Italiassa oli vähän haapertelevaa, sillä informaation saanti oli hankalaa. Head quarters ei osannut sanoa minulle, missä etukäteen UCI:n sivuilta tilatut ruokavoucherit voi käyttää. Kaikki kisapaikat olivat hujan hajan kaupunkia – ja Trento ei ole mikään pikkukaupunki. Mutta kaikenkaikkiaan erilainen kisakokemus…


Sariitta Pihlajaviita-Gugel

Jätä kommentti

Tietosuojavarmistus * Aikakatkaisu.