Tarmo-triathlon 2023 osallistujan ohje

Saapuminen
Osoitteeksi voi navigaattoriin laittaa Finpyyntie 1, 29600 Noormarkku.

Kilpailukeskuksen parkkipaikat ovat rajalliset. Mikäli alueelle ei enää mahdu, auton voi viedä keskustan alueella oleville parkkipaikoille. Kävelymatka kisapaikalle on n. 400 metriä.

Saavuthan ajoissa kilpailupaikalle. Ensikertalaisten olisi hyvä olla paikalla klo 10.30-11.00. Kilpailuinfo pidetään klo 12.15. Kilpailun startti on klo 13 vedestä. Lyhennetyn kuntosarjan osallistujien tule hakeutua Snällin sillalle (T1 vaihtopaikalle) 12.45.

Ennen kilpailua

  1. Kilpailutoimisto löytyy urheilukentän katsomosta, jossa ilmoittaudut ja noudat järjestäjän antamat tarvikkeet: uimalakin, kilpailunumeron ja kilpailupussin. Järjestäjä piirtää numeron kilpailijan käsivarsiin. Kilpailupussi pitää viedä T1 eli uinti-pyörä -vaihtoon! Kilpailija pakkaa pussiin uinnin jälkeen kaikki käyttämänsä varusteet. Varusteet on näin mahdollista tuoda järjestäjän toimesta urheilukentälle.
  2. Ilmoittautumisen jälkeen, vie juoksun tavarat urheilukentälle T2 (pyöräily-juoksu) vaihtopaikalle . Voit valita oman paikkasi. Valmistele paikkasi ennen lähtöä.
  3. Vie pyörä Snällintielle. Muista ottaa pussi mukaan! Pääset Snällin-sillalle seuraamalla juoksun kylttejä ja sitten kääntymällä vasemmalle Snällintielle. Matkaa noin 600m. Pyörille on merkitty paikka. Jalalliset pyörät jätetään jalalle telineen päähän viimeiseksi. Tutustu samalla pyöräosuudella ajettavaan alikulkuun. Jätä kilpailupussi pyörälle! Jos unohdit pussin, pyydä järjestäjälltä vaihtopaikalla uusi! Emme suosittele uimaan numerolapun kanssa; Jätä numerolappusi pyörälle.
  4. Käy tutustumassa uinnin rantautumiseen. Rantautumisalue on aidattu, jotta uintien väliaikojen ottaminen rantautumisjärjestyksessä on mahdollista.
  5. Palaa takaisin kilpailukeskukseen, ja käy vielä tutustumassa pyöräilyn päättymiskohtaan kivirakennuksen takana (linja-autopysäkki). Valmistaudu klo 12.15 pidettävään kilpailuinfoon. Kilpailu starttaa vedestä laiturin tasalta klo 13. Lyhennetyn kuntosarjan uinnin uimareille järjestetään saatto lähtöpaikkana toimivalle laiturille Snällin sillalta (T1 vaihto) kilpailuinfon jälkeen n. klo 12.50.

Pukukopit ovat rannassa kilpailijoiden käytössä. Kilpailun järjestestäjällä ei ole tarjota lukollisia kaappeja säilytystä varten. Auton avaimet voi jättää kilpailutoimistoon.

Uinti
Kilpailunumeroa ei kannata laittaa märkäpuvun alle. Kilpailija vastaa siitä että kilpailunumero pysyy toimitsijoiden luettavissa koko pyöräilyn ja juoksun ajan.

Lähtö on syvästä vedestä laiturin tasalta. Hakeudu oman tasosi mukaiseen paikkaan. Nopeat uimarit eteen oikealla ja hitaimmat vasemmalle taakse.

Noudata uinnissä hyviä triathlontapoja. Hädän sattuessa autetaan kaveria tai hoidetaan hänelle apua.

Uintia seuraavista veneistä saa ottaa tukea. Eteneminen rannalla ja veneessä on kielletty. Paniikin iskiessä käänny selällesi ja nosta käsi ilmaan. Kisa ei vielä keskeydy tämän vuoksi.

Nouse rantaan ja anna lakki järjestäjälle pyydetyssä kohdassa. Se on “ajanottotagisi”.

Hakeudu pyörälle ja pakkaa uinnissa käyttämäsi tavarat annettuun muovipussiin. Laita kilpailunumero selän puolelle.

Pyöräily 
Pyörälle noustaan merkityltä lankulta, joka on noin 10 metriä vaihtopaikalta. Pyöräily kääntyy Snällintieltä tiukasti oikealle kevyenliikenteenväylälle ja valtatien ali. Tämän jälkeen siirrytään autotielle ja käännytään liikenneympyrästä  3. oikealle kohti Kullaata/Laviaa. Noin 7km jälkeen jatketaan tietä suoraan kohti Laviaa.. Kääntö noin 11km kohdalla hyvin merkityllä ja näkyvällä paikalla, jossa on toimitsijoita. Palaa samaa reittiä takaisin. Pyöräily päättyy kuitenkin jo linja-autopysäkin kohdalla heti sillan jälkeen, josta pyörä talutetaan vanhan kivirakennuksen ohi urheilukentälle. Vesisateen sattuessa portaat ovat liukkaat. Pyörä jätetään kyljelleen omalle paikalle. Pyöräilykypärän soljen saa avata vasta vaihtopaikalla T2, kun ote pyörästä on irrotettu.

Juoksu
Käännä kilpailunumero eteen.

Juoksu jatkuu vaihtopaikan läpi kohti huoltorakennusta ja sen vasenta kulmaa. Nurmea pitkin juostaan keyenliikenteeväylälle ja käännytään vasemmalle kohti alikulkua. Juostaan suoraan tietä pitkin noin 2,4 km, jonka jälkeen käännytään takaisin samaa reittiä,  mutta jatketaan vielä vajaa kierros urheilukenttää ja maaliin. Noudata oikeanpuoleista liikennettä. Varo autoja risteyksissä!

Sauna
Sauna on lämmin kilpailun jälkeen. Pukuhuoneet ovat erilliset, mutta löyly- ja pesuhuone on yhteinen. Kunnioita kanssakilpailijoita käyttämällä uima-tai kilpailuasua.

Palkintojen jako
Kolme parasta palkitaan sarjoissa U19 P/T, M/N-yleinen, M/N 40 ja 50.

Kuntosarjojen triathlonisteille palkinnot arvotaan.

Ajankohta ilmoitetaan kilpailun jälkeen, kun tulokset ovat selvillä.