Tour de Pori jälleen 14.10.2017!

Mitä: Maastopyöräilyä metsäpoluilla, kallioilla, kivikoissa, pitkoksilla, neulaspoluilla. Kaikkea löytyy!
Missä: Lähtö Porin maauimalasta
Milloin: Lauantaina 14.10.2017 klo 10
Kenelle: Sopiva ryhmä kaikille lähtötasosta riippumatta
Hinta: 15 € sisältäen lounaan ennakkoon ilmoittautuneille, peseytymismahdollisuudet maauimalassa itselle ja pyörälle, “raatoauto”palvelun välinerikkojen varalle sekä muistoksi upean Tour de Pori -tapahtumatarran.

Legendaarinen Tour de Pori 2017 kokoaa maastopyöräilyn ystävät jälleen yhteen lauantaina 14.10.2017. Tähän kaiken kansan tapahtumaan voi lähteä pilke silmäkulmassa maisemia ihaillen ja tai verenmaku suussa ja naama savessa omia rajojaan hakien. Tai sitten jotain siltä väliltä – oma ryhmä löytyy jokaiseen makuun.

Seuraa tapahtuman järjestelyjä ja viime hetken uutisia Facebook-ryhmässä > Tour de Pori 14.10.2017

Katso tästä osallistujan ohjeet ja vinkit valmistautumiseen >>>

Valitse oikea ryhmä ja ilmoittaudu mukaan!

Onnistunut ryhmävalinta takaa sinulle kivan päivän – ja päinvastoin. Jos valitset liian vaikean ryhmän, voi edessä olla varsinainen kärsimysten tie sekä itsellesi että muille. Epävarmoissa tapauksissa valitse mieluummin helpompi kuin vaikeampi ryhmä. Ketään ei jätetä metsään, mutta päivä onnistuu kaikkien kannalta paremmin, jos omat taidot ja valmiudet ovat ryhmän ja sen muiden jäsenten tasolla. Jokainen osallistuu tapahtumaan omalla vastuullaan.

Tutustu oheisiin ryhmäkuvauksiin, valitse omasi ja ilmoittaudu mukaan. Ryhmät täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä ja jokaisella ryhmällä on maksimikoko. Varmista paikkasi ilmoittautumalla saman tien sivun alareunassa olevalla lomakkeella! 

“SLOW” Enska
Pituus: 40 km Kesto: 5 h / ajoaika 4,5 h
Teknisesti vaativa ja paikoin erittäin vaativa, vauhdiltaan ei niin vaativa
Vetäjät: Tomi Kauppi, Erkko Peltomaa ja Matti Lönnberg
Porin pohjoispuolen teknisimmät kalliot, kivikot ja juurakot. Vauhti rauhallinen, jotta voidaan keskittyä teknisten kohtien haasteisiin vielä hyvällä sykkeellä. Mukaan lähtevällä saa olla kokemusta maastoajosta aloittelijaa enemmän. Vetäjillä pyörinä täysjousto plussaa ja fatbikeä. Toki mukaan voi lähteä muullakin kalustolla, jos taidot piisaa 26” tuoda kivikossa eteenpäin. HUOM! Muutos taukosuunnitelmaan: omat eväät mukaan, tauko Harjunpäässä paikassa, jossa voi täyttää vesipullon, mutta ei tehdä ostoksia.

Yyterin kierros
Pituus: 40-45 km Kesto: 4-5 h / ajoaika 3-4h
Teknisesti helppo, vauhdiltaan keskitasoa
Vetäjät: Andre ja Mari Fabig
Helppoja peruspolkuja (juurilta ja kiviltä ei metsässä voi välttyä) Yyterin suuntaan, keskinopeustavoite n. 11-14 km/h, reilut tauot tarpeen mukaan. Ryhmä sopii maastokokemusta ja hyvän kestävyyskunnon omaaville junnuille sekä hiukan lyhyempää vaihtoehtoa hakeville aikuisille. Noin puolivälissä mahdollisuus poiketa huoltoasemalla.

Pois Porista
Pituus: 60 km Kesto: 5 h / ajoaika 4 h
Teknisesti keskitasoa, vauhdiltaan vaativa
Vetäjät: Taneli Tiirikainen ja Jyrki Lepistö
Ajellaan Ulvilan parhaita polkuja, joista osa on kivikkoisia ja juurakkoisia. Maastossa jonkin verran viihtyneelle koko reitti on kuitenkin helposti ajettavissa, eli teknisimmät paikat jää pois. Alkuun ja loppuun tulee jonkun verran siirtymäpätkää. Vauhti on reipas vaan ei kova, porukka otetaan aina kasaan ja hyvät tauot pidetään. Noin puolivälissä tauko huoltoasemalla.

Retki
Pituus: 50 km Kesto: 4-5 h / ajoaika 4 h
Helppo sekä teknisesti että vauhdiltaan
Vetäjät: Sakari Nylund ja Juha Kulmala
Retki kiertelee suurimmaksi osaksi sorateitä ja neulaspolkuja pitkin Preiviikin ja Paarnoorin kautta Yyterin suuntaan suurimmaksi osaksi samaa reittiä kuin viime vuonna. Poluilla on paikoitellen kiviä, mutta mitään pitkää tai erityisen vaikeaakaan teknistä kohtaa ei ole edessä. Omakustanteinen tauko Yyterin Teboililla ja muutenkin hengähdys/tankkaustaukoja tarpeen mukaan.

Metsäpolku 1
Pituus: 50 km Ajoaika: 4-5 h
Keskitasoa sekä vauhdiltaan että teknisesti
Vetäjät: Jussi Kehusmaa ja Janne Koivuniemi
Metsäpolku-ryhmistä teknisin jossa ajellaan mukavaa vauhtia Ruosniemestä Ulvilaan ja ajan salliessa lisälenkkejä/teknisiä pätkiä. Luvassa on kalliota, kivikkoa, juurakkoa, helppoa polkua, siirtymää. Koko lenkki on “ajettavaa”, kunhan osaat ajaa myös ne tekniset osuudet. Keskinopeus jäänee alle 10 km/h. Osallistujilla olisi hyvä olla kokemusta 4-5 h maastolenkeistä. Omakustanteinen tauko Helmerin kyläkaupalla.

Metsäpolku 2
Pituus: 45-50 km Ajoaika: 4-5 h
Vetäjät: Teemu Koskinen ja Mika Mäkelä
Sama kuvaus kuin Metsäpolku 1, mutta matka hieman lyhyempi ja vauhti hitaampi. Osallistujan on hyvä olla ajanut ennenkin useamman tunnin lenkkejä ja juurakoissa ja kivikoissa ajamisesta kokemusta. Omakustanteinen tauko Helmerin kyläkaupalla.

Letkeä lenkki
Pituus: n. 40 km Kesto: 5 h Ajoaika: 4 h
Teknisesti pääosin helppo, paikoin keskitasoa, vauhdiltaan helppo
Vetäjät: Elle Porri ja Kreetta Haaslahti
Muutama tunti letkeällä lenkillä Susisuon majan kautta Preiviikin suuntaan ja Pietniemen kautta takaisin. Paljon metsäpolkua niille, jotka haluavat lenkiltä pituutta ja satunnaisia haasteita. Omat eväät mukaan. Tauot pidetään metsässä.

Aktiiviajajat
Pituus: 80 km Ajoaika: 6,5 h
Vauhdiltaan hyvin vaativa (huom. reitin pituus), teknisesti keskitasoa
Vetäjät: Outi Seppä ja Kimmo Kemppainen
Sinulle, joka jaksat ajaa pitkähkön päivän vaihtelevaa polkua. Ei älyttömän tekninen, mutta vaatii aikaisempaa ajokokemusta monenlaisilta poluilta ja maastoilta. Täysjousto on erinomainen valinta, sellaisella menevät myös vetäjät. Jäykkäperäisellä tai läskillä pitää olla ajanut reilusti, jos aikoo nauttia matkanteosta loppuun asti. Polkuosuuksien välissä ajetaan joitain siirtymiä, ja niillä pidetään kohtalaista vauhtia. Taukoja pidetään tarpeen mukaan Harjunpäässä Helmerissä ja Nakkilassa, mutta ne pidetään suhteellisen lyhyinä, jotta ryhmä ehtii ajamaan koko reitin suunnitellussa ajassa. Ensin ajamme Ruosniemen parhaat polut. Siitä siirrytään Harjunpään ja Sunniemen kautta Krapistoon ja Anolaan. Lopulta ollaan Nakkilassa ja ylitetään Kokemäenjoki ja 2-tie. Matka jatkuu kohti Ulvilaa FK-radan kautta.

Fatbike
Pituus: 65 km Kesto: 6 h Ajoaika: 5,5 h
Teknisesti helppo (huom. märät pitkospuut), vauhdiltaan helpon ja keskitason välillä
Vetäjät: Sami Hamilo & Lauri Peippo
Reitti noudattelee pitkälti viimevuotista Fatbike-reittiä. Yyteri on suuntana ja lisänä viimevuotiseen tulee mukaan reilu pätkä Viasveden polkuja kilometrien pysyessä silti aisoissa. Neulas- ja kivikkopolkuja, tasapainoilua leveillä ja kapeilla pitkoksilla, hiekkarannalla kuorrutettuna, niistä on läskiryhmä tehty. Keskinopeus on tarkoitus pitää 11-12km/h. Jonkunlainen kestävyyskunto on hyväksi. Puolenvälin tienoilla omakustanteinen tauko Yyterin Teboililla. Pitkokset pakolliset! Niiden kiertäminen on hankala järjestää.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen sulkeutui keskiviikkona 11.10.