Tarmo-triathlon 2018 yleisohje

Saapuminen
Osoitteeksi voi navigaattoriin laittaa Finpyyntie 1, 29600 Noormarkku.

Kilpailukeskuksen parkkipaikat ovat rajalliset. Mikäli alueelle ei enää mahdu, auton voi viedä esimerkiksi kirjaston (Finpyyntien vasemmalla puolella) tai pankin (Finpyyntien oikealla puolella) pihalla oleville parkkipaikoille. Kävelymatka kisapaikalle on n. 200 metriä.

Saavuthan ajoissa kilpailupaikalle. Ensikertalaisten olisi hyvä olla paikalla klo 10.30-11.00.

Ennen kilpailua

  1. Kilpailutoimisto löytyy urheilukentältä, jossa ilmoittaudut ja noudat järjestäjän antamat tarvikkeet: uimalakin, kilpailunumeron ja kilpailupussin. Kilpailupussi pitää ottaa uinti-pyörä -vaihtoon! Kilpailija pakkaa pussiin uinnin jälkeen kaikki uintitarvikkeet. Tarvikkeet on näin mahdollistatuoda järjestäjän toimesta urheilukentälle.
  2. Ilmoittautumisen jälkeen vie juoksun tavarat urheilukentälle järjestettyyn paikkaan. Voit valita oman paikkasi. Valmistele paikkasi.
  3. Vie pyörä Snällintielle. Pääset sinne seuraamalla juoksun kylttejä ja sitten kääntymällä vasemmalle Snällintielle. Matkaa noin 600m. Pyörille on merkitty paikka. Kuntosarjaan osallistuvat jättävät pyörät metallitelineelle ja yleisen+ikäluokat -sarjaan osallistuvat puisille mattoteleineille. Jalalliset pyörät jätetään jalalle telineen päähän viimeiseksi. Tutustu samalla pyöräosuudella ajettavaan alikulkuun. Jätä kilpailupussi pyörälle! Jos unohdit sen, pyydä järjestäjälltä vaihtopaikalla uusi! Mikäli kilpailet ilman märkäpukua, jätä numero pyörälle.
  4. Käy tutustumassa uinnin nousuun. Alue on “sumputettu”, jotta uintien väliaikojen ottaminen on mahdollista.
  5. Palaa takaisin kilpailukeskukseen, ja käy vielä tutustumassa pyöräilyn päättymiskohtaan kivirakennuksen takana. Valmistaudu klo 12.30 pidettävään kilpailuinfoon. Kilpailu starttaa vedestä laiturin tasalta klo 13. Jokamiesluokan uimarit viedään omalle lähtöpaikalle heti infon jälkeen.

Pukukopit ovat rannassa kilpailijoiden käytössä. Kilpailun järjestestäjällä ei ole tarjota lukollisia kaappeja säilytystä varten. Auton avaimet voi jättää kilpailutoimistoon.

Uinti
Numeron saa laittaa märkäpuvun alle.

Lähtö on syvästä vedestä laiturin tasalta. Hakeudu oman tasosi mukaiseen paikkaan. Nopeat uimarit eteen oikealla ja hitaimmat vasemmalle taakse.

Noudata uinnissä hyviä triathlontapoja: ei lyömistä eikä repimistä. Hädän sattuessa autetaan kaveria tai hoidetaan hänelle apua.

Uintia seuraavista veneistä voi ottaa tukea, mutta kyytiin nostaminen/nousu keskeyttää kilpailun. Paniikin iskiessä käänny selällesi ja nosta käsi ilmaan. Kisa ei vielä keskeydy tämän vuoksi.

Nouse rantaan ja anna lakki järjestäjälle pyydetyssä kohdassa. Se on “ajanottotagisi”.

Hakeudu pyörälle ja pakkaa uinnissa käyttämäsi tavarat annettuun muovipussiin. Laita kilpailunumero selän puolelle.

Pyöräily
Pyörälle noustaan merkityltä lankulta, joka on noin 10 metriä vaihtopaikalta. Pyöräily kääntyy Snällintieltä tiukasti oikealle kevyenliikenteenväylälle ja valtatien ali. Tämän jälkeen siirrytään autotielle ja käännytään liikenneympyrästä  3. oikealle kohti Kullaata/Laviaa. Kääntöpaikka on mäen päällä noin 10 km päässä, josta palataan takaisin samaa reittiä. Pyöräily päättyy kuitenkin jo linja-autopysäkin kohdalla, josta pyörä talutetaan vanhan kivirakennuksen ohi urheilukentälle. Vesisateen sattuessa portaat ovat liukkaat. Pyörä jätetään kyljelleen omalle paikalle. Pyöräilykypärä tulee olla kiinni vaihtopaikalle asti.

Juoksu
Käännä kilpailunumero eteen.

Juoksu jatkuu vaihtopaikan läpi kohti huoltorakennusta ja sen vasenta kulmaa. Nurmea pitkin juostaan keyenliikenteeväylälle ja käännytään vasemmalle kohti alikulkua. Juostaan suoraan tietä pitkin noin 2 km, jonka jälkeen käännytään takaisin samaa reittiä,  mutta jatketaan vielä vajaa kierros urheilukenttää ja maaliin. Noudata oikeanpuoleista liikennettä. Varo autoja risteyksissä.

Sauna
Sauna on lämmin kilpailun jälkeen. Pukuhuoneet ovat erilliset, mutta löyly- ja pesuhuone on yhteinen. Kunnioita siis kanssakilpailijoita käyttämällä uima-tai kilpailuasua.

Palkintojen jako
Kolme parasta palkitaan sarjoissa U19 P/T, M/N-yleinen, M/N 40 ja 50.

Kunto- ja jokamiesluokan triathlonisteille palkinnot arvotaan.

Ajankohta ilmoitetaan kilpailun jälkeen, kun tulokset ovat selvillä.

 

Tervetuloa ja tsemppiä kilpailuun!